• Frisörsalongers lek med ord i företagsnamnen

[2017-09-15] Har du funderat över varför många frisörsalonger har så språkligt kreativa namn? Ann-Kathrin Mehrens från universitetet i Greifswald studerar fenomenet med ideofiers, som är ett nytt begrepp för att beskriva denna typiska lek med företagsnamn som även finns inom några andra branscher.

• Ny socionomutbildning för dem med utländsk examen

[2017-09-13] Nu startar Göteborgs universitet en specialanpassad socionomutbildning för personer med utländsk examen som har erfarenhet av socialt arbete. Utbildningen löper under tre terminer med start våren 2018. 15:e september öppnar antagningen.

• Nya rektorns priorteringar

[2017-09-12] Kvalitet före kvantitet, internationalisering, samverkan och studentinflytande. Det är något som Göteborgs universitets nya rektor - Eva Wiberg - vill prioritera.

• Alumn: Internationellt drömjobb i Sydney

[2017-09-11] Att öka den svenska e-handeln mot Australien, blir alumnen Tao Hemberg Jankels första uppdrag som trainee på Business Sweden, skriver Alinsåstidningen. Fristående kurser i företagsekonomi med ledarskap och marknadsföring lade grunden för drömjobbet i Sydney.

• Högtidlig installation av rektor Eva Wiberg

[2017-09-11] Aulan i huvudbyggnaden i Vasaparken var full när Eva Wiberg, Göteborgs universitets nittonde rektor, installerades.

• Människor som tror på ett jämlikt samhälle lever miljövänligare

[2017-09-07] Människor som gillar hierarkier beter sig mindre miljövänligt än personer som tycker mer om plattare maktstrukturer och vill ha ett mer jämlikt samhälle. Det visar en internationell studie där forskare vid Göteborgs universitet har medverkat.

• Eva Wiberg installeras som rektor

[2017-09-04] Fredagen den 8 september installeras Eva Wiberg som ny rektor vid Göteborgs universitet.

• Svampar helt nödvändiga för flercelligt liv

[2017-09-01] Svampens dag inträffar alltid den första söndagen i september, vilket i år innebär nu på söndag den 3 september. Svampforskaren Henrik Nilsson svarar här på frågor om svampars betydelse.

• Alumn blir ny onlinechef på Göteborgs-Posten

[2017-08-31] Maya Dahlén Persson är utbildad journalist på JMG vid Göteborgs universitet och blir GP:s nya onlinechef. Hon har även studerat dramatik och hennes största intresse är människor, säger den nyutnämnda onlinechefen i GP.

• Shanghairankningen: Hög placering för GU inom livsvetenskaperna

[2017-08-30] När Shanghairankningen nu för första gången listar världens bästa lärosäten inom fältet Life Science placerar sig Göteborgs universitet väl: som nummer två i Sverige inom ämnena biologiska vetenskaper och klinisk medicin. Resultatet på rankninglistan ses som ett kvitto på att GU är på rätt väg inom livsvetenskaperna.