Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i inflammation och endotelcellsbiologi hos obesa patienter

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 350 medarbetare och cirka 290 Mkr i omsättning.

Vi söker en erfaren och motiverad post-doc för ett translationellt projekt om endotelfunktion, inflammation och metabol sjukdom. Projektet är en del av ett nyetablerat samarbete mellan grupper med expertis inom inflammation, metabola sjukdomar och leukocytrekrytering, och bedrivs inom ramen för Wallenbergcentrum för Molekylär och Translationell Medicin på Sahlgrenska Akademin (http://wcmtm.gu.se/) vid Göteborgs Universitet.

Ämne

Endotelcellsbiologi

Ämnesbeskrivning

Flera studier har nyligen visat ett starkt samband mellan inflammation och metabola sjukdomar. Lymfendotelceller är en viktig komponent för att både initiera och nedreglera lokala inflammatoriska reaktioner i vävnaden, men man har ännu inte studerat deras funktion i fetma-inducerad inflammation i fettvävnad i någon större utsträckning. I detta projekt kommer vi studera funktionen hos lymfendotelceller ex vivo i fettvävnad från överviktiga patienter som är metaboliskt friska och sjuka. Vi kommer också undersöka effekten av olika inflammationsdämpande molekyler på lymfendotelceller in vitro.

Arbetsuppgifter

Självständigt forskningsarbete inom endotelcellsbiologi. Arbetsuppgifterna inkluderar laborativt arbete, sammanställning av data och framställning av vetenskapliga artiklar.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Utöver behörighetskraven ovan, kommer stor vikt att läggas vid gedigen erfarenhet av in vitro tekniker för cellodling och flödescytometriska analyser. De personliga egenskaper vi söker är förmåga att arbeta självständigt, förmåga att samarbeta med övrig personal vid forskningsavdelningen och sjukvårdspersonal, och egen motivation till högkvalitativt arbete. Tidigare erfarenhet av arbete med endotelceller eller stora datamängder från mRNA-sekvensering är meriterande, och kan komma att kompensera mindre erfarenhet av andra metoder.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i 24 månader med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar av anställningen lämnas av professor Marianne Quiding-Järbrink, tfn 031-786 6215, e-post marianne.quding@microbio.gu.se och Biträdande lektor Emma Börgeson, tfn 031-3423833, e-post emma.borgeson@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

- Två referenser med kontaktuppgifter

 Ansökan ska vara inkommen senast 2017-10-08

 Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?