LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Projektassistent

Enheten för innovation och entreprenörskap vid Sahlgrenska akademin startade 2007 och skall ge förutsättningar för såväl utbildning och forskning, som skapande av nätverk och inspiration, för att utveckla innovativa projekt inom Göteborg och Västra Götalandsregionen.

Vi bedriver utbildning, forskning, samt verksamhet inom Universitetets "tredje uppgift", dvs. samarbete med näringsliv och samhälle. Forskning och utbildning berör flera centrala och viktiga fält relaterade till innovation och entreprenörskap med anknytning till medicin och hälsa. Större delen av våra aktiviteter utförs genom Sahlgrenska School of Innovation and Entrepreneurship (SSIE).

Arbetsuppgifter

Din roll är huvudsakligen att utveckla struktur och design av projektverksamheten inom SSIE Accelerator – Research and Venture Inc.

Arbetet innefattar att baserat på resultat från genomförda projektarbeten inom hälso-/sjukvårdssektorn arbeta fram ny approach till design av upplägg, samt därtill bygga upp en kommunikationsstrategi kring den typ av arbete som utförts.

Projektarbete samt analysarbete finns redan genomfört som ska utvärderas och struktureras i relation till framtida utveckling och implementering i befintlig verksamhet vid SSIE Acceleratorn.

Vidare innefattas arbetsuppgifter att paketera och kommunicera resultaten från nuvarande och tidigare projekt inom hälso-/sjukvårdssektorn vid SSIE ur olika intressentperspektiv.

Du arbetar i nära samarbete med projektansvariga. Du är delansvarig för planering och genomförande av arbetet. Du bidrar till goda och stärkta relationer inom Göteborgs universitet och med externa aktörer (privata och publika) inom området.

Kvalifikationer

Examen, eller motsvarande, på avancerad nivå inom områdena design management eller innovation och entreprenörskap med fokus på hantering och strategi kring immateriella rättigheter. Erfarenhet av projektarbeten avseende metoden design thinking. Erfarenhet från arbete i innovationsprojekt relaterat till sjukvården. God analytisk, strategisk och administrativ förmåga. God samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Utöver ovan listade egenskaper söker vi en person som är engagerad och insatt i frågor som rör samverkan och nyttiggörande, har starkt driv och förmåga att planera och genomföra utifrån strategier och mål, har förmåga att vara strategiskt tänkande med en god förmåga att se helheter. Därtill önskar vi att den som får anställningen är en god lyssnare, öppen och serviceinriktad.

Anställning

Anställningsform: 2 tidsbegränsade anställningar under 6 månader Omfattning: 100 % Placering: Inst. för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse

Karl Maack, Enhetschef, 0768-979076, karl.maack@gu.se

Fackliga organisationer

Skriftlig ansökan innehållande minst 2 referenser.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.